nedeľa 10. apríla 2011

Lasagne s vanilkovým krémom

Stále ešte objavujem Prahu. Je tu veľa čo vidieť a taktiež aj čo kúpiť. Najnovšie som zavítala do Mark & Spencer a objavila plno užitočných vecí. Napríklad semolinovú múku, ktorú som chcela kúpiť na tieto lasagne.
Recept som našla v EMME a tak ako všetky, kde je dobrá fotka aj tento ma zaujal.

na cesto pre 4 osoby potrebujeme:
100 gramov semolinovej múky
20 gramov semolinovej múky na posypovanie dosky
3 vaječné žĺtka (pri menších vajíčkach 4)
20 gramov práškového cukru
1 dl olej na vyprážanie

krém:
150 gramov mascarpone
1 vanilkový struk
60 gramov práškového cukru

Dekorácia podľa nápadu:
ja som dávala jahody roztlačené s cukom

1. Zo surovín na cesto vypracujeme tuhšie cesto, ktoré dáme na 20 minút odstáť do chladničky.
2. Medzitým si pripravíme krém z mascarpone, cukru a vanilkového struku. Ja používam hnedý cukor, takže si ho zomeliem na elektrickom mlynčeku, vanilkový struk otvorím a nožom zotriem semiačka a zamiešam do mascarpone spolu s cuktom. Vyšľahanú zmes dám do chladničky.
3. Odležané cesto rozvaľkáme na 2 mm (presne tak ako keď sa robia domáce rezance). Vykrajujeme rôzne tvary podľa fantázie. Cesto rýchlo opražíme z oboch strán na rozohriatom oleji. Keďže je to dosť mastné, osušíme servítkou a hneď servírujeme spolu s krémom a jahodami. Cesto je také tuhšie po opečení, avšak v kombinácii s krémom a jahodami dostane takú super chuť.

2 komentáre:

  1. Ahoj Ludka. Velmi sa tesim, ze nase rady slovenskych foofblogeriek sa rozrastaju. Pozrela som si tvoj blog a vidim, ze sme takmer na den rovnako zacali blogovat:). Ludka zelam ti , nech sa ti v blogovani dari, vela navstevnikov a sledovatelov. Co sa tyka Prahy, tak ta je moja sdrcova zalezitost. Milujem Prahu. Vsetko dobre zela Ada

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dakujem Adka za mily a prvy komentar :-) Este sa len ucim a tisko zavidim babam, ktore maju take pekne a zaujimave blogy a fotky:-) Prajem aj sebe aj Tebe vela zaujimavych a instirujucich receptikov.

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...