utorok, 29. marca 2011

Zapekaná cvikla s fetou

Dnešná inšpirácia na niečo zdravé ma napadla pri čítaní českého Apetita. Ten časopis zbožňujem. Až človek má problém si ho kúpiť, pretože stále len rozmýšľa čo z by si dal.
Zapekanú cviklu sme robili aj minulý týždeň, ale na iný spôsob. Tento recept je pre mňa nový, ale taktiež dobrý.
Budeme potrebovať:
 -500 gramov cvikly (čo najmenšie, aby sa dobre zapekali)
- 2 lyžičky rasce
- 2 lyžice olivového oleja
- 200 gramov slaného syra (feta, balkánsky syr)
- čerstvý špenát podľa chuti (u nás veľa)
- soľ, čierne korenie, chilli korenie

1. Malé cvikly poriadne umyjeme, očistíme a každú prekrojíme na polovicu. Mne sa nepodarilo kúpiť všetky maličké, keďže už nemali, takže aj na menšie časti. Cviklu ukladáme pokrájanými časťami nahor.
Zatial si dáme zohriať olivový olej, ktorým cviklu, ktorú ukladáme do zapekacej misky polejeme. Osolíme a okoreníme, ale nie veľa, keďže feta jedlo dosť dochutí.
2. Cviklu dáme piecť do predhriatej rúry na 200 stupňov cca 40 minút (pečieme to aspoň prvých 20 minút prikryté, aby to nezoschlo).
3. Následne po 40 minútach pridáme do cvikly fetu, ja som pridala aj špenát, ktorý tam bol výborný. Dáme chilli podľa chuti, premiešame a dopečieme nezakryté ďalších 15-20 minút.

Podávame s hriankou a doporučujem trochu dochutiť balzamikovým octom.

2 komentáre:

  1. Mnaaaaaaaam. Pecenu cviklu som robila podla Evitchky z MMB. Skvela mnamka. Ta feta to urcite chutovo viac obohati. Skvela inspiracia.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Adka, aj my mame radi cviklu. Teda okrem syna, ktory vsade tvrdi, ze je to jeho jedine najneoblubenejsie jedlo:-)

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...