štvrtok 31. marca 2011

Chutný šalát s rukolou a cuketou

Šaláty na rôzne spôsoby patria medzi naše najobľúbenejšie. Také jednoduché, bez majonézy a tatarky. Robíme ich vo viacerých obmenách. Niekedy s opečenou hlivou, inokedy s krevetami. Dnes sme mali doma cuketu, takže tá mu dala základnú chuť, keďže som ju pridala orestovanú na olivovom oleji a s cesnakom.

Suroviny:
- rukola
- uhorka
- paradajky
- cuketa
- cesnak
- olivový olej
- toastový chlieb (ja dávam klasický tmavý)
- soľ, solčanka


1. Cuketu poriadne umyjeme, rozkrojíme a vyberieme stred (pokiaľ je väčsia). Nakrajame na menšie kúsky a dáme restovať na olivovom oleji. Cuketu osolíme štipkou soli, pridáme podľa chuti solčanku a pred dokončením pridáme prelisovaný cesnak.
2. Na panvici si opečieme na kocôčky pokrájaný chlieb s trochou olivového oleja.
3. Na menšie kúsky si nakrájame umyté paradajky, ošúpanú uhorku. Rukolu umyjeme.
4. Zmiešame nakrájanú zeleninu, orestovanú cuketu, rukolu, chlieb a polejeme olivovým olejom. Ja už nesolím, keďže cuketa tomu dá tu správnu chuť a taktiež aj cesnak, ktorý je dostatočne aromatický.
Všetky suroviny dávam od oka a hlavne podľa toho koľko čoho doma mám:-)

3 komentáre:

  1. jeej, cukinovo-rukolovy salatik som si spravila minuly tyzden..jedla som ho s ryzou, a celkom dobre ma zasytil..:)) no rada si spomeniem na domace krutony nabuduce, neviem preco ma to nikdy nanapadne, pridat chlebik do salatu..? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. my robievame doma rozne obmeny salatov, kedze manzel je skor zeleninovy. On by taktiez vsade len ryzu... ja zase zemiaky:-), no ale sa krotim a do zeleninoveho ich nedavam:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Výýýborne to vyzerá.. Robievam takýto šalát kuracím mäsom, ale cuketa by mi nenapadla. Už aj sa pridávam k followerom

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...