pondelok 30. mája 2011

Vinohradnícke kura (kura s hroznom)

Toto kura s hroznom bolo moje prvé na naše pomery neštandardné jedlo. Doma sme varievali takú klasiku ako sa varieva na dedinách (hlavne bravčové rezne, segedín, guláše). A nemiešalo sa sladké so slaným. Vyskúšala som ho dáávno na internáte a zvládla som ho uvariť aj na dvojplatničke. Aj vtedy som sa čudovala tomu názvu, keďže pod vinohradníckym kuraťom som si predstavovala kura s vínom:-), napriek tomu tento recept nám chutí.

Na vinohradnícke kura budeme potrebovať (pre 4 osoby):

3 kúsky kuracích pŕs (cca 500 gramov)
500 gramov hrozna (lepšie je svetlé, bezkôstkové)
1 cibuľa
1 smotana na varenie (250 ml)
soľ, solčanka, čierne korenie
cestoviny 400 gramov (penne, fusilli)
3 lyžice oleja

Cibuľu si pokrájame na drobno. Dáme ju opražiť na olej. Zatiaľ si pokrájame na drobné rezance umyté kuracie mäso. Pridáme na panvicu k cibuli a restujeme cca 10 minút. Pridáme soľ, solčanku a čierne korenie na ochutenie. Dnes mi s prípravou obeda pomáhal syn. Nechala som ho krájať hrozno na kúsky. Z pôvodného množstva, ktoré som kúpila, tak aby mi ostalo aj ja tento recept mi po jeho "pomoci" ostalo cca 250 gramov. Takže pred koncom, keď už je mäsko mäkké pridáme hrozno, chvíľku orestujeme, prelejeme smotanou na varenie a keď prevrie máme dovarené.
Cestoviny uvaríme podľa návodu.

4 komentáre:

  1. Kuře s hroznovým vínem zní hodně zajímavě! Moc ráda zkouším něco nového a kombinace sladké+slané mi zatím vždycky chutnaly. To budu muset ukázat mamce :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Hmmmm, zaujimave. S hroznom som este kuracinku neskusala.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dakujem Catalina, to je take jednoduche, este studentske jedlo:-) A vino? NO aj to by tam bolo dobre:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Adka, s ovocim je masko dobre, ved som pozerala tvoje pomarancove. Pomarance som k masku zase ja este nedavala.-)Zatial len do salatov..

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...