sobota 9. apríla 2011

Paradajková omáčka s cibuľou a maslom

Po ráne strávenom na Pražskej tržnici, kde sme nakúpili čerstvú zeleninu, ovocie, ale aj syry a klobásky sme rozmýšľali, čo budeme variť na obed. Manžel sa ponúkol, že dnes bude variť on.
To sa veru nestáva tak často:-)
Menu podľa neho sú väčšinou špagety s kečupom z čoho sa raduje náš syn....
Dnes to nebolo inak, akurát, že namiesto kečupu urobil domácu paradajkovú omáčku. Lepšiu som veru ešte nejedla ! Inšpirácia je z kuchárskej knihy Klasická italská kuchyně.

na omáčku potrebujeme:
900 gramov čerstvých paradajok
5 lyžíc masla
1 cibuľa
soľ, čierne korenie

špagety (500 gramov)
syr na postrúhanie - my sme dávali Verenu - super syr, ktorý sme našli v Prahe
slaninka na posypanie

1. Čerstvé paradajky na 1 minútu ponoríme do vriacej vody, scedíme a trochy vychladnuté olúpeme a nakrájame na kúsky.
2. Do hrnca dáme paradajky, maslo, soľ a trošku čierneho korenia. Očistenú cibuľu rozkrojíme na polovicu a dáme variť k paradajkám.  Varíme 45 minút na miernom ohni bez pokrievky.  Občas premiešame. Paradajky rozmačkáme na malé kúsočky. Pred podávaním vyhodíme cibuľu.
3. Špagety si uvaríme podľa návodu.
4. Slaninku pokrájame na kúsky a krátko opražíme. Slaninku sme taktiež zohnali na Pražskej tržnici a predávali ju Slováci z Topoľčian:-) Bola super, určite kúpime aj nabudúce. Syr nastrúhame.

Špagety scedíme a podávame preliate omáčkou, posypané slaninkou a syrom.

Dobrú chuť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...